Grahamsmuffins med blåbär

DATUM: 2009-11-12 KLOCKSLAG: 22:52:38
Dessa muffins provade jag på att göra ikväll. Passar utmärkt som mellanmål då dom är lite mer matiga & innehåller grahamsmjöl. När man bakar med grahamsmjöl blir det inte bara godare & mer fiberrikt utan också mer rikt på vitaminer & mineraler. Dessa muffins är inte heller så himla söta som vanliga bakverk. Ett nyttigare alternativ helt enkelt.
Receptet kommer från Gordon Ramsey :)


Ca 12 st muffins

2 stora fullmogna bananer
5 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa fint havssalt
1,25 dl ljust muscovadosocker
2,5 dl filmjölk
1 stort ägg, lätt vispat
75 g smält smör eller olivolja
200 g blåbär


1. Värm ugnen till 200 grader. Ställ ut veckade muffinsformar på en plåt.

2. Skala bananerna & lägg i en skål. Mosa dem med en gaffel.

3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt & socker i en annan bunke. Gör en grop i mitten & tillsätt filmjölken, ägget, smöret/olivoljan & bananmoset. Vänd hastigt ihop ingredienserna tills de blandats (rör inte för mycket).

4. Häll i blåbären & rör om ytterligare ett par tag.

5. Fyll muffinsformarna med smeten & grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min tills muffinsen pöst upp & fått fin färg. Prova med en sticka mitt i muffinsen, den skall vara torr.

6. Låt svalna ett par minuter på muffinsplåten & flytta sedan över dem på galler. Låt svalna helt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang