Välgörande tryck för ditt ansikte

DATUM: 2010-02-07 KLOCKSLAG: 18:24:16

Efter en lång koncentrerad arbetsdag kan en omgång ansiktsmassage göra underverk. Den lossar på ett hälsosamt sätt på alla spänningar.


Steg för steg:

Det bästa är om du kan få din partner eller en vän att massera ditt ansikte. Men har du ingen hjälp går det bra att göra detta själv.


1. Stryk först bort bekymmersrynkorna från pannan. Stryk uppåt med pek- och långfinger i djupa, långsamma rörelser och "släta" ut pannan.

2. Tryck långfingrarna mot tinningarna. Gör små cirkelrörelser, tryck gärna lite extra så du kan känna att spänningarna lättar.

3. Pressa gradvist och försiktigt ner tummarna i fördjupningen över ögat, som är placerad rakt under ögonbrynen. Här känns det nästan alltid ömt. Öka trycket och släpp. Upprepa i ett mycket långsamt tempo.

4. Sätt fingerspetsarna på båda sidorna om näsan och stryk långsamt och djupt utåt, precis under kindbenet.

5. Knåda haka och käkmuskler med tummen och pekfingret.


Använd gärna en olja av något slag så huden inte blir irriterad. Avsluta med att skölja av oljan och smörj in ansiktet med en bra fuktkräm. Njut av känslan av värme och ökad cirkulation i ansiktet.



Bild från Google


Kommentarer
Postat av: Molly

vilket bra inlägg, jättebra tips :) tack!



ursäkta sent svar :I hoppas att du hade en bra helg!?



du undrade var jag bor. jag bor i härnösand, norr om sundsvall med andra ord. om vi har mkt snö? ja, tyvärr :/ det är typ tre decimeter eller mer. mer snö än på flera vintrar.



var bor du?:)



du får ha en bra vecka! kramkram

2010-02-08 @ 16:21:31
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang