Happy Halloween

DATUM: 2009-10-31 KLOCKSLAG: 16:26:02
Hoppas ni alla får en trevlig kväll.
Själv ska jag jobba så det blir inget halloweenfirande för mig :)



Bild från google.

Jag kom in!!

DATUM: 2009-10-30 KLOCKSLAG: 16:43:33

Jag berättade för ett tag sedan om ett brev jag skickade iväg på posten som handlade om min framtid. Har inte berättat det i bloggen om vad det handlade om, men jag skickade in amälan på en utbildning som massageterapeut. Idag fick jag hem papprena - jag är antagen!! :D Det betyder att jag kommer börja studera i februari nästa år. Det är lite nervöst men jag känner många positiva känslor över detta. Det ska bli väldigt kul att börja plugga igen. Träffa nya människor & lära mig nya saker. Det blir nog bra det här :) Woho!




Rosa bandet galan

DATUM: 2009-10-29 KLOCKSLAG: 19:31:36

Jag har idag surfat in på lite olika hälsobloggar som finns på topplistorna & råkade hamna på flera bloggar med personer som har olika sorters cancer. Fan va ont det gör i hjärtat när jag läser om sådant.. Jag känner verkligen för dessa personer. Min farmor gick bort i cancer. Min pappa höll på att dö ifrån mig i cancer. Dom flesta i min släkt har haft cancer. Det är en jävlig sjukdom som jag helst inte vill tampas med mera.. :(
Ni ska väl se Rosa bandet galan? Det ska jag göra. Jag har skänkt ett bidrag & jag hoppas många andra gjort det också. Cancer måste besegras!


Quinoa med räkor & ärtor

DATUM: 2009-10-29 KLOCKSLAG: 18:55:33

Till middagen slängde jag ihop detta. Blev väldigt gott!
Allt jag gjorde var att steka räkorna en kort stund & sedan hälla på lite krossade tomater tillsammans med kokta ärtor. Jag kryddade med Herbamare spicy. Sedan blandade jag ihop detta med den färdigkokade quinoan.
Som ni märker så gillar jag enkla recept. Det behöver inte vara krångligt att laga nyttig & hälsosam mat! :)



God form & fruktsallad

DATUM: 2009-10-29 KLOCKSLAG: 16:27:04
Lite sent att lägga upp dagens frukost nu kanske haha men men.
Har upptäckt ett nytt väldigt gott bröd med dinkel & surdeg som jag börjat äta på sista tiden - God form! :) Till det åts en fruktsallad med banan, plommon, kiwiclementin.


Mys i mörkret

DATUM: 2009-10-29 KLOCKSLAG: 00:30:02
Finns det något mysigare än tända ljus i mörkret?


Renée Voltaire - en klok kvinna

DATUM: 2009-10-28 KLOCKSLAG: 21:37:10
Läser lite om Renée Voltaire på nätet. Hon har en internetshop med en massa underbara produkter som passar mig & min livsstil. Jag pratar om hälsosam & ekologisk mat utan en massa skumma tillsatser & knepiga ämnen! Maten jag äter ska hålla mig frisk & ge mig energi. Inte tvärtom.
Har faktiskt en del av hennes produkter hemma, men tänkte ev göra en liten beställning snart igen. Man kan aldrig få för mycket av det goda & hälsosamma :)



Sug efter choklad..

DATUM: 2009-10-28 KLOCKSLAG: 13:35:44
Hamnade inne på Bluebox sida igår. Kan sitta i timmar & kolla där haha, dom har ju allt möjligt! En riktig prylsida :)
Jag kunde inte motstå att gå in på chokladkategorin.. och hittade en maaassaaaa gott..... tex som nedan. Jordgubbar med mörk choklad & kakao.. *dregglar* MUMS! I år hade jag faktiskt tänkt att göra eget julgodis & ge bort i julklapp. Det är väl uppskattat?



Tomatsoppa för lata ;)

DATUM: 2009-10-28 KLOCKSLAG: 00:52:40
Idag hade jag ingen som helst lust att laga mat & har väl inte direkt haft någon större matlust heller, har varit så trött hela dagen så det blev det en väldigt enkel tomatsoppa till kvällen.. allt jag gjorde var att värma krossade tomater i en kastrull tillsammans med lite kryddor. Sen körde jag det i mixern & sen var det klart ;) Till det åt jag majs. Inte så pjåkigt ändå.


Smörgås med ägg & frukt

DATUM: 2009-10-23 KLOCKSLAG: 13:20:32
En rejäl frukost. Smörgås med hemmagjord linspastej, kokt ägg, kiwi, clementin & plommon.


Längtan efter julen?

DATUM: 2009-10-23 KLOCKSLAG: 13:16:42
Hmm, jag hittade massa jullåtar på spotify nyss, och jag känner faktiskt en liten jullängtan :) Det är ju faktiskt inte så himla långt dit. 2 månader för att vara exakt.
Gud va tiden går fort.. det var ju inte längesen jag hade semester ju! :S
Har precis nyss käkat en härlig frukost. Nu ska jag ner till posten & posta ett viktigt brev.. det handlar om min framtid.. Känner mig lite pirrig över detta! :)
Ikväll blir det utgång & kanske ett litet firande över vad som kommer att hända framöver ;)



Snabb böngryta

DATUM: 2009-10-23 KLOCKSLAG: 00:58:04
Idag orkade jag inte stå vid spisen för länge så jag slängde ihop lite av varje från skafferiet vilket resulterade i en böngryta. Baljväxter innehåller lågt GI, kostfiber, protein, mineraler m.m. Brukar se till att äta det då & då & det är kidneybönor, röda linser & svarta bönor som gäller för mig. Köpte hem gröna linser för några veckor sen men har inte testat dom ännu :)


Böngrytan jag gjorde idag innehåller lök, vitlök, krossade tomater, majs, hackade färska tomater, kidneybönor, basilika & oregano. Till det åt jag fullkornsnudlar.

Gul njutning

DATUM: 2009-10-22 KLOCKSLAG: 21:57:58

Har precis ätit upp en hel ananas själv så nu är jag proppmätt. (så himla gott!!) Netto hade extrapris på ananas så jag köpte med mig några hem. Funderar på att köpa hem mera imorgon eftersom det var så billigt!
Kollade lite på Lyxfällan oxå samtidigt men tröttnade efter halva programmet. Blir så irriterad på folk som inte kan hålla koll på sin ekonomi.. Vissa beter sig som små barnungar & samlar på sig krediter efter krediter.. Har man inte pengar så handlar man väl inte eller?! Suck..

Sorry föresten för dålig uppdatering. Jag borde skriva här oftare, men orkar lixom inte haha. Tycker ni som läser bloggen regelbundet kan lämna ett litet tassavtryck efter er. Vore roligt & se om ni som läste bloggen förr är kvar :) Snart kommer det en ny design oxå. Väntar bara på att den ska bli klar.. det har dragit ut lite på tiden tyvärr..

Har något spännande att berätta framöver, men tror jag väntar ett tag tills allt är bekräftat.. :P
Nyfikna? Hehe..


Korvgryta

DATUM: 2009-10-19 KLOCKSLAG: 23:49:48
Skulle egentligen bloggat tidigare ikväll men det blev aldrig av.
Sitter & lyssnar på Sakis Rouvas, ni vet greken som var med i Eurovision? För jäkla bra den där låten :) Man längtar ju tillbaka till Grekland när man hör musiken.
*drömmer mig bort för en stund*

Tänkte lägga upp dagens middag. Det blev faktiskt lite rester från kyl & frys.
Till grytan hade jag en quinoamix från Renée Voltaire.


Korvgryta
1 port.

Cocktailkorvar från Hälsans Kök
½ gul lök
½ röd lök
Ca 2 dl kokosmjölk
Krossade tomater
1 dl frysta ärtor


1. Hacka & fräs löken. Skär korvarna i små slantar & fräs en stund tillsammans med löken.

2. Blanda i övriga ingredienser & låt puttra.

3. Servera med valfritt tillbehör.




Mixen innehåller quinoa, röda linser, grönsaker & örter :)

Uppe med tuppen

DATUM: 2009-10-18 KLOCKSLAG: 09:36:39
Vaknade 8 idag & efter mycket vridande & vändande så gick jag upp vid 9. Ibland är det helt lönlöst att somna om! Nåja. Det gör inget, jag tycker det är ganska mysigt att vakna tidigt, sitta med en kopp te/kaffe & kolla på nyheterna. Det är något jag borde göra oftare, titta på nyheterna. Jag har ju ingen koll på något alls längre haha. Nån kan berätta om något som har hänt & jag fattar ingenting. "Jamen det har dom ju pratat om på nyheterna hur många dagar som helst" - jassååå?! *kliar mig i huvudet* :)
Idag ska vi hem till mina föräldrar & äta middag. För övrigt blir det en slappardag. Fick hem lite nya filmer häromdagen så det blir antagligen att kolla på film sen ikväll. Vi såg Gran Torino igår. Bästa filmen jag sett på länge!! Vissa filmer fastnar man verkligen för, det är inte många men ibland dyker det upp små guldkorn & det är precis vad denna filmen är.
Se den!




Ugnskokt fisk med tomat & kokosmjölk

DATUM: 2009-10-17 KLOCKSLAG: 22:18:06

Detta blev våran middag idag!
Såsen innehåller endast 3 ingredienser & den var verkligen jättegod!

Receptet kommer ifrån denna blogg. Gjorde dock lite egna ändringar i receptet :)

Ugnskokt fisk med tomat & kokosmjölk
2 port.

400 g vit fisk (jag använde torsk)
1 burk krossade tomater med örtsmak
Ca 250 ml kokosmjölk
Ca 2 dl färsk persilja
Svartpeppar

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form, strö över persilja & svartpeppar men spar lite persilja till garnering.
3. Blanda krossade tomater med kokosmjölk & häll över fisken.
4. Tillaga fisken i mitten av ugnen 20-25 minuter. Garnera med lite persilja & servera med kokt potatis & grönsaker.





Bär med mjölk

DATUM: 2009-10-17 KLOCKSLAG: 22:08:56
Detta är ett mellanmål jag äter ofta - bär & banan med mjölk. Mums! :)
Färska bär är ju alltid mumsigast men frysta tinade går ju lika bra det.


Hallon, jordgubbar, blåbär & banan.

Lins..lus?

DATUM: 2009-10-13 KLOCKSLAG: 10:31:11

Precis vaknat & sitter med en kopp te. Halsen är mycket bättre. Kanske beror det på att jag har hällt i mig massa te & ätit mer frukt än vanligt, vad vet jag. Eller så var det något som bara gjorde en snabbvisit :)
Solen lyser idag märker jag, har den preciis i ögonen så jag ser knappt dataskärmen..
Kanske ska ta mig en promenad sen? Det ser ju ganska promenadvänligt ut - ingen blåst & regn :) Ska höra med Daniel om han är sugen att gå ut & gå oxå. Det är väl kanske inte så säkert haha.

Igår var jag på kontroll hos optikern. Nu har jag haft mina linser i ca 1 månad. Känns väldigt bra & det funkar bra. Äntligen ser jag min omgivning haha. Har gått med dålig syn alldeles för länge. Det känns som en befrielse att kunna se ordentligt faktiskt. Nu är jag stolt linsbärare! :)

Nu ska jag surfa vidare. So long.


Massor av grönt te..

DATUM: 2009-10-11 KLOCKSLAG: 16:31:22
Usch. Vaknade förut av att jag var alldeles tjock i halsen. Det har blivit värre sen igår :( Nu blir det massor av grönt te för att kurera mig för sjuk har jag inte tid att vara!
Vem vet, kanske har fått svininfluensan? ;)

Ikväll blir det stekt kyckling & rotfruktsgratäng till middag. Smaskens! :)



Bild från google.

Elaka baciller..

DATUM: 2009-10-10 KLOCKSLAG: 18:38:06

Det känns som det ligger några bacillusker vilande i kroppen & bara väntar på att få bryta ut ordentligt. Ni vet när man känner sig sådär halvdålig, seg, trött.. har haft lite ont i halsen senaste dagarna men det blir ju inte mer. Det blir att äta några extra apelsiner. Men jag ska inte klaga. Har faktiskt lyckats hålla mig frisk under hela året. Sist jag var sjuk var dagen när jag bestämde mig för att sluta röka & det var i november förra året! :)

Nu ska jag greja lite. Ska till jobbet snart.
Ha det gott.


Bild från google.


Nyttiga potatischips

DATUM: 2009-10-07 KLOCKSLAG: 23:27:20
Vet ni, jag hittade ett recept på chips som jag gjorde förut. Snacka om lycka.
Smakar exakt likadant som chipsen man köper i affären tycker jag & det bästa av allt är att man slipper alla hemska E-ämnen!
Självklart kan man göra en större sats i ugnen på en plåt men detta receptet är bra om man är sugen på lite mindre.


Potatischips
1 portion


1 stor potatis av fast sort
Havssalt
Olivolja
Ev krydda

(ex grillkrydda, dill eller svartpeppar)


1. Skala potatisen & skär tunna skivor med en osthyvel.

2. Lägg bakplåtspapper på en tallrik & placera ut potatisskivorna därpå. De får inte ligga på varandra.

3. Torka av skivorna med hushållspapper för att suga upp överflödig vätska. Potatisskivorna ska vara torra.

4. Strö över salt & ev krydda.

5. Droppa över lite olivolja.

6. Mikra på högsta effekt ca 5 minuter tills potatisen får färg & blir krispig.

7. Låt chipsen rinna av & torka på ett hushållspapper.




Rotfruktsgratäng

DATUM: 2009-10-07 KLOCKSLAG: 21:38:10

Nu är det säsong för rotfrukter. Denna gratängen provade jag att göra häromdagen & den var verkligen jättesmarrig! :)

Receptet kommer ifrån denna blogg.

Rotfruktsgratäng

1 kg blandade rotfrukter
(jag följde receptet & valde potatis, morot & palsternacka)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
4-500 ml kokosmjölk
1 msk torkade örtkryddor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225º C. Skala rotfrukterna och hacka löken. Skär rotfrukterna i tunna skivor och förkoka 5 min. (ej löken)
2. Blanda med pressad vitlök, salt, peppar och örtkryddor i en ugnsform.
3. Häll över kokosmjölken och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Flytta ev. upp formen mot slutet för att få lite mer färg på gratängen.


Snabb räkpizza

DATUM: 2009-10-07 KLOCKSLAG: 14:08:13

Denna "pizzan" gjorde vi förra helgen. Jättegott & går fort att göra. Perfekt om man får besök & inte vill stå vid spisen flera timmar :)

Tomatsås till pizzan
(om man inte vill köpa färdig)

1 gul lök
2 burkar krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk basilika
1 msk oregano
1 vegetarisk buljongtärning
 

Bryn löken. Blanda alla ingredienser i stor gryta. Koka ganska länge på svag värme.

Räkpizza
2 st

2 tortillas
1 dl tomatsås
100 g skalade räkor
100 g delade cocktailtomater
1 strimlad purjolök
2 dl riven ost

Fördela såsen på bröden & lägg sedan på ingredienserna. Strö sist över osten.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills de fått färg.


Favorit i repris - Blåbär & banan smoothie

DATUM: 2009-10-07 KLOCKSLAG: 12:20:28
Blåbär är ett av våra nyttigaste bär. Det toppar, tillsammans med en del andra bär, olika vetenskapliga listor över mat med mest antioxidanter. Sägs bl.a vara bra för synen, huden & minnet.

Mixa ihop en banan, 1-2 dl blåbär & lite vaniljyoghurt. Mums :)



Cashewnötsmör

DATUM: 2009-10-06 KLOCKSLAG: 20:32:54
Detta "smör" kan användas som pålägg på mackan!
Cashewnötter (& nötter överhuvudtaget) innehåller bra fetter, vitaminer, mineraler & proteiner. Perfekt som ett litet mellanmål.

Cashewnötsmör

Mixa cashewnötter. Tillsätt 1-2 msk olja för smidig konsistens. Klart! :)




Jag önskade..

DATUM: 2009-10-05 KLOCKSLAG: 22:30:57
Har varit iväg & tränat med Jess idag. Gjorde det en sväng igår med faktiskt. Skönt att få något annat att tänka på. Senaste dagarna har jag faktiskt inte mått så bra. Grubblat & funderat mycket över saker. Sover inte bra på nätterna & är allmänt håglös & deppad. Allt kommer när jag är ensam, då kan jag fundera i all oändlighet.. men det är inte konstigt egentligen. Nu kommer hösten & det är den värsta årstiden för mig, när mörkret kommer. Då kan minsta lilla sak betyda väldigt mycket för mig & det är jävligt jobbigt ska ni veta.
När jag satt på bussen in mot träningen förut så kände jag solens varma strålar genom fönstret. Jag minns att jag önskade att det skulle varit vårsolen som värmde så skönt men tyvärr.. det är långt kvar dit. Blä säger jag. Men jag ska göra mitt bästa för att inte trilla i det stora svarta hålet denna gången. Försöka kan man ju alltid göra, & jag hoppas det räcker.


Bild från google

Uppdatering kommer..

DATUM: 2009-10-05 KLOCKSLAG: 14:41:28

Har inte riktigt haft tid & ork de senaste dagarna att skriva i bloggen.. men uppdatering kommer!
Har några recept att lägga ut oxå så häng kvar! :)



Smoothie med mango & papaya

DATUM: 2009-10-02 KLOCKSLAG: 11:38:32
En stärkande & mättande morgondrink full med antioxidanter & vitaminer. Drinken stödjer immunförsvaret samtidigt som den är lenande & läkande för mag/tarmkanalen.
Recepter kommer från Anna Skipper.


Mango Jambo

½ mogen mango
2 dl papaya
1 banan
2 apelsiner


1. Pressa apelsinerna

2. Skär mango, payaya & banan i mindre bitar

3. Mixa med blender eller stavmixer



Pannkakor med grahamsmjöl

DATUM: 2009-10-01 KLOCKSLAG: 20:51:53

Gott, gott, gott!! :)


Pannkakor med grahamsmjöl
 
2 personer

1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 msk potatismjöl


1. Blanda vete- och grahamsmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och potatismjölet.
2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
3. Låt smeten svälla i cirka 30 minuter.
4. Smält olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.


Pannkakor med varma hallon, bananskivor & vaniljyoghurt. Smaskens!


Härligt höstväder

DATUM: 2009-10-01 KLOCKSLAG: 16:05:29
Ja tidigare var det fasen inget gott väder ska jag tala om.. riktigt kallt & regnigt :( men såhär på eftermiddagen har det klarnat upp & solen skiner, det tycker vi om! :)
Har varit iväg på kontroll hos optikern & efter det handlade jag lite mat. Köpte även ingredienser till en exotisk smoothie med mango & papaya jag tänkte göra ikväll!

Funderar på om jag ska in & träna sen eller inte.. borde egentligen göra det. Jaja :)