Lammfärsbiffar med vitlök & persilja

DATUM: 2010-03-31 KLOCKSLAG: 22:30:16

Slänger in dagens middag här innan jag sätter mig med plugget en stund. Detta receptet rekommenderas verkligen! Gott. Måste prova att grilla dessa i sommar!


Ingredienser:


400 g lammfärs
4 vitlöksklyftor,
finhackade
2 dl persilja, finhackad
3 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja


Blanda färs, vitlök och kryddor och forma till biffar. Stek några min på varje sida. 

Om du ska grilla: Pensla biffarna med olivolja och grilla ca 3-5 minuter på varje sida. 
 


I'll be back!

DATUM: 2010-03-31 KLOCKSLAG: 11:03:41

Jag tänker ta en liten paus härifrån, jag hinner helt enkelt inte blogga nu. Jag har tenta om 2 veckor & måste koncentrera mig på den. Dessutom har jag massa att göra denna veckan. Men på måndag återkommer jag hit till bloggen! Hoppas ni har lite överseende & att ni stannar kvar =) 
Jag kanske lägger in något inlägg tills dess men det kommer inte bli så många.

Kram på er alla goa läsare!
Vi hörs snart igen.



S-o-r-r-y!

DATUM: 2010-03-30 KLOCKSLAG: 22:38:37
Har inte orkat uppdatera dessa dagar.. när jag kommer hem från skolan är jag så trött & jag gör i stort sett bara iordning maten jag har med mig till skolan nästa dag & äter middag, sen går jag & lägger mig. Idag har jag lyckats hålla mig uppe lite längre men ögonen går nästan i kors.
Dessa två dagarna har vi lärt oss att massera sätesmuskulaturen eller med ett enklare ord - rumpmassage! hehe :P Det låter säkert knepigt men är hur skönt som helst. Dock kan man ha sådana besvär där att man kan få riktiga kräkkänslor av smärta om man tar i för mycket. Stress, oro & bekymmer sätter sig i det området & har man gått många år med mycket sådant så kan ni förstå hur ont det kan göra. Inte trevligt men det gör gott.
Vi hade våran enda etiklektion idag oxå, synd. Jag skulle gärna sett fler tillfällen med just det ämnet. Det är något som intresserar mig väldigt mycket det här med etik. Man kan diskutera i all oändlighet om vissa saker känns det som! =)

NÄ, nu ska jag lägga mig.. åh va gott det ska bli.
(Förlåt även för dåliga receptuppdateringar. Jag ska försöka bättra mig även där)

GODNATT!




!!

DATUM: 2010-03-28 KLOCKSLAG: 20:42:39
Förlåt för obefintlig uppdatering idag. Har varit så trött & inte orkat göra något nästan.. har känt mig väldigt okoncentrerad idag så pluggandet gick sådär. Tyvärr kom vi hem alldeles för sent inatt (imorse!) så jag har sovit väldigt få timmar. Nu är jag jättetrött så jag ska faktiskt lägga mig redan nu.
Gårdagen var väldigt trevlig, tyvärr sög jag på bowling kan man säga utan tvekan.. hjälp.. lixom 30 poäng på ett set, hur kass är man inte då!? Haha :P Men struntsamma, man är ju ute för att ha kul. Efter bowlingen hamnade vi på casinot & framåt halv 5 åkte vi äntligen hem.. jag var trött redan när kl var 2 men då ville ju ingen annan hem så jag fick snällt vänta =)

Nu blir det sängen.. imorgon är det skola igen! Då ska vi börja lära oss att massera sätesområdet. Visste ni att stress, oro & depressioner sätter sig i det området? Det hade inte jag en aning om faktiskt.

Natti!

Bowling

DATUM: 2010-03-27 KLOCKSLAG: 16:29:57
Tänkte inte skriva så mycket nu mer än att ikväll ska vi ut & bowla med vänner! =) Kommer inte stanna ute hela natten förhoppningsvis då jag måste upp tidigt imorgon. Har en massa plugg - skola på måndag igen! Men ikväll ska jag bara ta det lungt & ha roligt.

Önskar er en trevlig lördagkväll.
Kram på er!




Bild från Google

Keso & morotsbröd

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 20:52:06
Detta receptet kommer härifrån! 
Egentligen höll jag på att slänga degen i soporna förut.. jag sabbade allt när jag lade i den rivna moroten för jag glömde av att den skulle vara rumstempererad. Degen jäste knappt någonting & jag tänkte att det var kört, men jag chansade & slängde in plåten i ugnen & det blev bra ändå! Tur var väl det, brödet blev himla gott!! Kommer göra ett storbak av detta bröd framöver.


Keso & morotsbröd
10 st

2½ dl lättmjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 dl keso
0.5 dl kruskakli
5 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl
1 riven morot


1. Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen med mjölken.

2. Riv moroten, se till så den är rumsvarm. Arbeta in alla andra ingredienser, tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken.

3. Täck och jäs 30 minuter.

4. Knåda degen noga på bakbordet. Rulla ut en längd och dela den i tio bitar. Låt jäsa i 20 minuter.

5. Grädda i ca 10-15 min i en 225 grader varm ugn.



Proteindrink med kanel

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 20:39:18
Detta blev mitt mellanmål idag. Väldigt gott & mättande.


Du behöver:

1 st äpple,
rött utan skal
2 dl lättmjölk
0,5 tsk kanel
0,5 dl lättkesella
Vaniljpulver för mer smak


Blanda i mixer - klart!



Bilder från Google

NÄSTAN färdig!

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 13:46:14
Lyckats rensa & plocka undan nästan all småskit! Nu står det i hallen istället haha. Lite ska slängas & resten ska ner i källarfärrådet så nu väntar jag på att Daniel ska komma hem från jobbet & hjälpa mig ner med allt. Visst är det härligt när man har ordning & reda?
Tyvärr börjar plats för saker & ting tryta härhemma, alla lådor, hyllor & garderober är fulla med saker.. Hoppas vi hittar ett större boende snart!! :S



Snorunge?

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 13:39:56
Hittade ett gammalt prov från gymnasietiden när jag rensade i röran.. Alltså ca 10 år gammalt, herregud.  
När jag väl var i skolan vilket jag knappt var första året & skrev prov fick jag knappt godkänt. Lyckades på något sätt gå ur skolan med G i alla ämnen vilket förvånar mig idag faktiskt haha. Tänk om man hade tagit tillvara på allt man fick lära sig då & inte struntat i allt som jag gjorde..
Här är iaf en väldigt smart kommentar jag skrev till mina lärare haha..



Fullt upp!

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 10:05:54
Idag har jag en massa saker att göra! Har tänkt rensa upp i allt småplock härhemma, ni vet sådant man aldrig tar tag i annars. Ex den överfulla bokhyllan, dammning av hyllplan, rensning av skostället.. ja sådana saker =) Sen måste jag plugga, sen hade jag tänkt hinna med ett brödbak & i eftermiddag ska jag faktiskt in & sola. Känner mig blek som jag vet inte vad.. Måste dessutom planera vilka dagar jag kan massera mina kära vänner, boka tid hos synsam.. GAH bäst jag sätter igång med en gång! =)

Bye for now!



Bild från Google

Min stund

DATUM: 2010-03-24 KLOCKSLAG: 21:24:09
Nu sitter jag ner & slappnar av en stund. Har inte hunnit med att blogga idag faktiskt. Förlåt för det! =)
Har precis masserat Daniel. Måste ju börja öva på allvar nu när jag äntligen fått bänken. Har en liten lista med personer som står på kö för massage nu faktiskt så det ska bli spännande!
 
Hämtade ut te förut på posten som jag beställde från Sencha för någon dag sedan. Snabb leverans! Denna gången blev det lite nya teér. Bla. ett vaniljte som jag dricker nu, kamomillte & två teér från Yogi som är på bild nedan. Dom luktar helt fantastiskt så det ska bli spännande att smaka!
Ang kamomillte, minns att jag sköljde håret i det för några år sedan, & håret blev så lent & glänsande. Rekommenderas för blondiner! Vet ej om det fungerar på mörkt hår oxå?



Avlånga bröd

DATUM: 2010-03-23 KLOCKSLAG: 21:11:52
Ja, så hette receptet som jag hittade på google, försökte göra avlånga bröd men dom såg helt galna ut så jag rullade dom till bullar istället. Blir alltid enklast så :P


Avlånga bröd
ca 10 st

25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
4 dl rumsvarmt vatten
2 tsk salt
½ dl honung
4 dl fint rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
vetemjöl till knådning och utbakning


1. Rör ihop jäst och smör. Tillsätt övriga ingre­dienser och arbeta till en smidig deg.

2. Forma – utan jäsning – avlånga bröd och lägg på bak­plåtspapper på plåt.

3. Låt jäsa ca två timmar eller till dubbel storlek under bakduk.

4. Grädda bröden i 225°C i cirka 10 minuter.



Hej!

DATUM: 2010-03-23 KLOCKSLAG: 13:23:04
Lägger in ett litet inlägg nu eftersom jag inte gjorde det förut. Strax åker vi & hämtar min efterlängtade massagebänk! =) Efter det ska vi åka & kolla på mobiltelefon tydligen.. suck, det här med teknik är inte min grej riktigt.. så under tiden Daniel kollar på det ska jag kolla på en bakmaskin. Det är mer min grej =)
Brödbak blir det lite senare oxå när jag är hemma igen har jag bestämt.

Nu ska jag försöka få i mig ett litet mellanmål innan jag åker iväg.
Ha det så bra sålänge!
Kram på er.


Dags att skärpa sig lite kanske

DATUM: 2010-03-22 KLOCKSLAG: 15:18:37

Ikväll ska jag & Jessica in & träna på Sportlife.. seriöst, hur längesen är det egentligen jag var där? Typ 2-3 månader eller något sådant.. skamligt - skämmes! =)
Varför kan jag inte lära mig att träna regelbundet? Jag gillar ju det & mår så bra efter men ändå så blir det inte så.. En dag i veckan minst borde man ju kunna spika!
Funderar på att börja köra lite vikter, hade faktiskt tänkt köpa hem hantlar framöver! Måste försöka få upp lite mer styrka i armar, nacke & axlar. Få upp styrkan i kroppen överhuvudtaget för om jag nu ska jobba som massör i framtiden så måste jag bli starkare än vad jag är nu annars blir jag nog inte långvarig inom det yrket!
Imorgon hämtar vi föresten massagebänken på skolan.. ÄNTLIGEN kan jag börja öva ordentligt! =)




Bild från Google


Stressa ner!

DATUM: 2010-03-21 KLOCKSLAG: 16:49:42
Om man ofta reagerar med stark stress när det egentligen inte behövs, kan stress vara skadligt. För att kroppen och hjärnan ska fungera måste det finnas en balans mellan de krav som man själv eller någon annan ställer, och de resurser man har. Om man under en längre tid lever med höga krav som man inte har möjlighet att möta, kan stressen påverka hälsa, familj och arbete. Till sist har man inte reserver om man utsätts för ytterligare påfrestningar, som att till exempel någon närstående blir sjuk.

Här nedan följer några övningar man kan träna på varje dag för att stressa ner.
Övningarna är hämtade från "Stresshantering enligt Alfa-Omega-metoden"



- Ta en långsam promenad & var uppmärksam på allt du ser runt dig.

- Sätt dig 20 min i soffan helt ensam & tänk på dig själv & ditt liv.

- Gå ut & se & känn naturen.

- Ta ett långt varmt bad - eller en lika lång dusch.

- Försök minnas vad du drömde inatt.

- Gör en sak i taget & ägna varje sak hela din uppmärksamhet.

- Köp något till någon du tycker om.

- Frågan en vän hur han/hon mår. Lyssna koncentrerat.

- Studera människors ansikten & reflektera över vad du ser.

- Koncentrera dig på att inte avbryta andra eller försöka få dem att skynda på.

- Tala långsamt & koncentrerat.

- Sitt kvar en stund vid matbordet, även om du ätit klart.

- Lyssna på musik i minst en halvtimme. Gör inget annat under tiden.

- Ta 5 minuters paus från arbetet under dagen & känn efter hur du mår.

- Om du kör bil: Håll hastighetsbegränsningarna & låt andra köra om dig. Om du går - gå långsamt.

- Ställ dig med flit i den längsta kön på banken, posten eller i affären. Studera medvetet människorna kring dig.

- Le mot andra människor & se hur de reagerar.



Bild från Google

Grönpanerad fisk

DATUM: 2010-03-20 KLOCKSLAG: 11:27:15
Jag behöver definitivt äta mera fisk för det gör jag inte så ofta, men jag har svårt att hitta enkla & goda fiskrecept - tills jag hittade detta! =)
Gott, enkelt, snabbt. Detta kommer jag göra om när jag ska äta fisk. 
Receptet kommer från Metro.se & likaså bilden.


Grönpanerad fisk
2-4 port

4 fiskfileér
(tex torsk)
250 g broccoli
1 dl ströbröd
2 st ägg
Smör till stekning
Salt & peppar


1. Dela broccolin i mindre bitar. Lägg i mixer tillsammans med ströbröd, salt & peppar.

2. Mixa & häll sedan upp på tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.

3. Doppa fisken först i ägg & sedan i broccolimixet.

4. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken ca 2 min på varje sida.



Morötter med smak av vitlök & örter

DATUM: 2010-03-19 KLOCKSLAG: 09:30:13
Dessa morötter hade jag som tillbehör till middagen igår.
Receptet kommer ifrån denna bloggen. Jag har dock gjort lite egna ändringar.


Du behöver:

3-4 morötter
2-3 vitlöksklyftor
Smör
Salt
Frysta provencaliska örter
1-2 dl vatten


1. Skiva morötterna ganska tunt.

2. Mjukstek dem i smör ca 5 min.

3. Häll på vatten och låt det koka in ca 5 min.

4. I med lite mer smör. Pressa i vitlöken och stek den tillsammans med morötterna en stund tills du fått önskad konsistens på morötterna. Strö över de frysta kryddorna. Strö till sist vid servering över rikligt med gott flingsalt.



Borlottiröra

DATUM: 2010-03-18 KLOCKSLAG: 11:59:25
Detta slängde jag ihop till middag i förrgår. Jag tog det jag hade i skåpet. Enkelt & gott =)
Borlottibönorna är rika på både protein, fibrer & mineraler. De smakar milt & har en lite krämig konstistens.


Du behöver:

Lök, hackad
Sojakorv, i bitar
Frysta ärtor
Majs
Krossade tomater
1 burk Borlottibönor
(200g)
Valfria kryddor


Fräs lök & tillsätt sedan korven. Blanda i de krossade tomaterna & sedan resten av ingredienserna & låt småputtra en stund. Servera med valfritt tillbehör.




Fibergröt med solrosfrön

DATUM: 2010-03-18 KLOCKSLAG: 10:57:03

Vad skönt det var att sova ut idag! Tror jag somnade redan halv 9 igår kväll.. =)
Dagens frukost blev en skål gröt med äpple, kanel & solrosfrön. Gott & mättande!



ZzZzzzz..

DATUM: 2010-03-17 KLOCKSLAG: 20:07:28

Tänkte jag skulle bloggat lite mer, bla lagt in ett recept på middagen jag gjorde till mig själv när jag kom hem igår men jag orkar verkligen inte..
Nu ska jag istället lägga mig i sängen & lösa korsord. Visst låter jag gammal när jag säger så? Haha. Men faktum är att man jag blir väldigt avslappnad när jag löser korsord, sen är det ju så roligt oxå =)
Imorgon ska jag ha sovmorgon.. åh så härligt det ska bli!

Gonatt!



Bild från Google


Trött men väldigt glad!

DATUM: 2010-03-17 KLOCKSLAG: 17:11:10
Åh det gick så bra idag på praktiken! Jag lyckades. Fast innan första kunden kom så var jag fruktansvärt nervös, allt är ju relativt nytt, man ska komma ihåg sina grepp & man ska tänka på sitt bemötande osv. Det är många bitar att hålla ihop, men jag lyckades & nervositeten släppte nästan direkt när första journalen var skriven & det kändes riktigt bra. Kunderna var nöjda & efter min sista kund så kände jag bara glädje & ett större självförtroende än innan. Jag tänker rosa mig själv - fasen vad jag är stolt över mig själv!
Jag har klarat min första praktik! =)
Nu är jag trött & alldeles mör i kroppen. Hade jag lagt mig i sängen hade jag somnat på en gång. Att massera är faktiskt väldigt tungt & det tar på kroppen. Att arbeta heltid som massör kommer jag aldrig göra, det blir alldeles för jobbigt i längden.

Nu ska jag njuta av lugnet. Utan läxor & massagetermer för ett tag.. gud så skönt.
Kram!



Bild från Google

Ny dag, nya upplevelser

DATUM: 2010-03-15 KLOCKSLAG: 06:36:12
Dags för skola idag igen! Hjälp va veckorna går fort..
Morgonen börjar direkt med massage. Annars brukar vi alltid ha det på eftermiddagarna men idag är det annorlunda. Antar att dessa två dagar är lite mer förberedelse för onsdagen som kommer. Då ska vi massera betalande kunder på skolan =) Vi kommer ha 4 kunder var. Hoppas jag får 4 trevliga då haha, har hört historier om väldigt otrevliga kunder som tom blivit utkastade.. tydligen utnyttjar många eleverna & vill ha extra av det ena eller vill att vi ska utföra andra grepp än vad vi får lov till. Nåja, vi får se. Det ska allt gå bra!

Nu ska jag packa min väska & gå till bussen om en stund.
Ha en trevlig dag!



Bild från Google

Ugnsbakade palsternackor

DATUM: 2010-03-14 KLOCKSLAG: 20:25:13
Hade palsternackor i kylen som började bli gamla så jag bestämde mig för att göra detta receptet som jag hittade här! Dessa palsternackor blev tillbehör till middagen förut =) 


Ugnsbakade palsternackor

Olja
Vitlök, pressad eller finhackad
Persilja, finhackad
Örtsalt
Palsternackor


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Gör en marinad av olja, persilja, vitlök och örtsalt. Den kan stå och dra åt sig smakerna en stund.

3. Skala palsternackorna och skär bort yttersta bitarna. Skär palsternackorna på längden i ca 1/2 cm tjocka skivor.

4. Pensla dessa med marinaden eller vänd dem i marinaden. Lägg i en ugnsfast form, lite omlott. Ringla över om du har mer marinad kvar.

5. Ställ in i ugnen 15-20 minuter. Skivorna ska bli mjuka.



Quorn med vitkål & broccoli

DATUM: 2010-03-14 KLOCKSLAG: 19:48:03

Detta blev dagens middag. Vitkål tillsammans med färs är verkligen gott! =)


Du behöver:

Quorn
Riven/hackad vitkål
Broccolibuketter
1 burk krossade tomater, örtsmak
Valfria kryddor


1. Koka först broccolibuketterna i någon minut om du använder rå broccoli. Skölj i kallt vatten.

2. Fräs den rivna/hackade vitkålen tills den har mjuknat & fått lite färg. Lägg sedan i quornen & låt steka ihop i några minuter.

3. Häll i de krossade tomaterna & sedan broccolibuketterna. Rör om. Krydda.





Grönt mellanmål

DATUM: 2010-03-14 KLOCKSLAG: 14:37:03
Kiwi tillsammans med vindruvor. Gott & fullt med vitaminer!


Lugn hemmakväll

DATUM: 2010-03-14 KLOCKSLAG: 11:30:36

Det blev ingen utgång för min del igår. Kände mig inte alls bra på eftermiddagen av någon konstig anledning. Jag tror nu i efterhand att det har med sömnen att göra. Dagarna jag jobbar får jag inte tillräckligt med sömn & det är nog det som spökar. Kände mig nästan sjuk & mådde illa, trodde att jag var påväg att bli sjuk men idag mår jag som vanligt. La mig & sov i någon timme igår på eftermiddagen & till kvällen piggnade jag till. Jag & Daniel såg melodifestivalen & till det åt vi hembakad pizza så kvällen blev bra ändå =)

Idag är det plugg som gäller igen. Funderar om jag ska försöka baka något, det var ett tag sen det kom upp något recept i bloggen nu! Får se om jag hittar något.
Vi hörs lite senare!

Föresten - jag var måttligt irriterad igår när Salem inte gick vidare.. ååååh va störande!! Det var ju han som skulle vunnit!!
Vem hejade ni på?

Bild från Google


Sovmorgon

DATUM: 2010-03-13 KLOCKSLAG: 12:06:11

Blev sent igår kväll, vi fastnade framför en film & kl var nog halv 3 innan jag bestämde mig för att sova så jag gick upp för en stund sen. Vädret ser härligt ut idag & visst blir man lite extra glad dessa dagar? Det pirrar lite i kroppen på något sätt. Man vet att varmare tider är på väg & man börjar planera lite för den kommande sommaren. Iaf jag =)
Idag har jag en del plugg, ska erkänna att jag slarvat lite med pluggandet, har faktiskt inte haft ork att ta itu med det & andra saker har kommit emellan men jag läste lite igår & har idag & imorgon på mig oxå.
Ikväll blir det en liten krogrunda, trevligt!

Nu ska jag fixa frukost. Ska bara kolla facebook först & resten av bloggarna jag följer.. ;)




Bild från Google


Äntligen fredag!

DATUM: 2010-03-12 KLOCKSLAG: 16:15:23

Härligt med helg! =) Vi brukar oftast göra något smaskigt att äta på fredagarna om vi båda är lediga, tyvärr glömde jag bort att det var fredag för en stund & planerade pannkakor men va fasen, det är ju faktiskt något av det bästa jag vet så det får det nog bli ändå haha =)
Ska ner till affären om ett tag & handla lite saker till middagen & så ska vi hämta ut ett paket från Jotex som kom igår. Vi har beställt nya täcken & kuddar! Nu har vi ett dubbeltäcke men det är så himla otympligt på alla sätt & vis så nu blir det två täcken istället. Bara att få på påslakanet på ett dubbeltäcke är svårare än man tror eller så är det jag som är svag kanske.. :P Hursomhelst - Ha en trevlig fredag så kanske vi hörs lite senare.

Kram på er!



Bild från Google


4 vägar till en hög självkänsla

DATUM: 2010-03-10 KLOCKSLAG: 18:34:45

Är man i slutet av 30-årsåldern har man sitt livs bästa självkänsla! Forskare har klarlagt 16.000 personers självkänsla & har kommit fram till att 34-39-åringar har den högsta självkänslan , medan 16-17-åringar har den lägsta. Dessutom påpekar forskarna att kvinnors självkänsla ökar mer än männens, ju äldre de blir.

Källa: British Psychological Society / Iform



4 vägar till en bättre självkänsla:

Träna & ät hälsosamt. Det ökar din kroppsmedvetenhet & gör dig mer tillfreds med dig själv.

Undvik att tala illa om dig själv. Vänd istället negativa tankar till positiva. På så sätt kan du träna upp din hjärna.

Var realistisk. Du kommer nog aldrig få nobelpriset i fysik, men om du ställer lite mindre krav på dig själv har du kanske större chans att uppfylla dem.

Var tacksam & värdesätt de saker du har. Skriv ner dem varje kväll så du inte glömmer vilken tur du har.




Bild från Google


Citronkuber

DATUM: 2010-03-09 KLOCKSLAG: 13:00:16
En smart sak är att frysa saften från citroner i isformar. Smidigt & färdigt att använda i maträtter, ex grytor eller soppor som kräver citron! Eller varför inte lägga en iskub i ett glas vatten? Perfekt! =)
 



Herdens kålpaj

DATUM: 2010-03-08 KLOCKSLAG: 22:29:58

Detta blev dagens middag! En god & ganska mastig paj, tror jag bredde på lite för mycket potatis men men! =)
Receptet & bild kommer från Tasteline.


ca 4 port

800 g potatis
0,5 vitkålshuvud
500 g köttfärs
2 msk smör
1 köttbuljongtärning
(jag använde grönsaksbuljong)
1 dl vatten
1 ägg
1 dl mjölk


1. Koka potatisen.

2. Strimla vitkålen fint och fräs den i smöret tills den blivit mjuk och fått lite färg.

3. Ta ur kålen ur pannan och fräs köttfärsen, krydda med salt och peppar.

4. Blanda ihop kål och köttfärs, tillsätt vatten och smulad buljongtärning och låt puttra under lock i några minuter.

5. Mosa potatisen, blanda med ägg och mjölk och vispa till potatismos, helst med en elvisp.

6. Smörj en form och lägg i köttfärsen. Bred potatismoset ovanpå och gratinera i ca 200 grader tills potatismoset fått lite färg.

Rätten går bra att frysa.



En ny favorit!

DATUM: 2010-03-08 KLOCKSLAG: 13:14:14

Var nere i affären förut & kikade lite. Hittade en huvudmassör som jag la ner i korgen, den var ju så billig. Kom hem & provade den, åh guu så härligt!! Den är fasen helt underbar!! Det rekommenderar jag er verkligen att införskaffa... Ska försöka övertala Daniel att använda den på mig sen, det är ju alltid skönare när någon annan gör det =)
Nu är det tvättstugan som gäller. Kommer lägga upp ett nytt recept ikväll så vi hörs då!

Hej sålänge!


Egobild tidigare idag


Blåbär med yoghurt & nötter

DATUM: 2010-03-08 KLOCKSLAG: 10:47:58
Igår gjorde jag detta som ett litet mellanmål. Blåbär är ju så gott & nyttigt!
Inspirationen fick jag härifrån men jag har gjort lite egna ändringar.


Blåbär
Turkisk yoghurt
Vaniljyoghurt
Honung,
flytande
Vaniljpulver
Hackade valfria nötter
(Jag hade mandel & valnötter)


Blanda ihop en del turkisk yoghurt med en del vaniljyoghurt i en skål & häll i lite vaniljpulver för mera smak. Lägg blåbär i ett glas & ringla över lite honung. Lägg sedan i yoghurten & toppa med krossade nötter.



Minnen..

DATUM: 2010-03-07 KLOCKSLAG: 21:53:02

Dagen har som sagt spenderats hos mina föräldrar. Jag får alltid någon slags lugn & ro känsla efter att ha varit där, att veta att ens familj mår bra & att allt är som det ska vara får mig lugn på något sätt.
Hundarna var lika busiga som vanligt, fick ju knappt någon lugn & ro. Rätt som det är så känner man ett nafsande eller ett litet bett i antingen foten eller handen & då är det de små som pockar på uppmärksamhet hihi =)

Har tänkt väldigt mycket på min farmor den sista tiden. Några ggr varje dag finns hon i mina tankar & jag sa till mamma att jag ångrade att jag inte tog mer kort på farmor för jag har nästan inga på henne. Då hämtade hon en hel bunt med fotoalbum åt mig. Blev så glad, trodde inte dom hade sparat allt sådant så jag fick med mig några album hem för att titta i & det har jag gjort ikväll. Mycket minnen kommer tillbaka från när man var liten. Jag saknar henne så mycket vissa dagar & jag önskar att jag hade kunnat berätta för henne vad hon betydde för mig..

Nu ska jag bre ut mig i soffan & glo på en film.
Kram!


Liten Carro =)


Länge sen sist

DATUM: 2010-03-07 KLOCKSLAG: 12:31:55
Hej på er!

Har precis vaknat. Vi ska hem till mina föräldrar om en stund. Daniel har lovat att fixa med deras data, var något strul med den så jag tänkte följa med även fast jag jobbat inatt, känner mig rätt pigg ändå trots att jag gick upp för en stund sedan. 
Var ett tag sedan jag var hos mina föräldrar nu så det ska bli trevligt. Har saknat ihjäl mig efter gos med hundarna så dom blir inte lämnade ifred idag haha, fast det har dom inget emot heller, dom är lika gosiga tillbaka dom underbara små liven =)

Uppdaterar ikväll!
Hej så länge.


Titta vilken söt shih tzu valp jag hittade på Google =)

Trevlig helg

DATUM: 2010-03-05 KLOCKSLAG: 18:28:09
Nu är det helg igen & denna helgen jobbar jag så det kommer inte bli uppdatering förrens söndag eller måndag!
Önskar alla en lugn & avslappnad ledighet & extra ork för dom som jobbar =)

Kram på er!



Bild från Google

Varor från Grön Gåva

DATUM: 2010-03-04 KLOCKSLAG: 20:51:09

Beställde lite varor från Grön Gåva för någon vecka sen som jag hämtade ut idag. Bl.a dessa speltflakes & dinkelknäckebröd på kortet nedan. Gott gott! Sen även hudvårdsprodukter för min känsliga hy. Blir inte riktigt klok vissa dagar. Ibland är huden så torr så den nästan spricker medans andra dagar kan jag bli jättefet! Har funderat på att gå till en hudterapeut så får denne säga vad jag behöver för produkter men nu ska jag iaf testa detta som jag beställt, rosenblomsvatten för rengöring & en ansiktskräm med mandel för känslig hud. Krämen innehåller inte någon doft & inga konserveringsmedel & det är nog bra för jag har märkt att jag kan få utslag av vissa andra krämer, huden blir rödfläckig lixom. Får hoppas detta blir bra för min hy.

Hoppas ni alla haft en bra dag? =)
Kram på er kära läsare. Blir glad för varenda kommentar ni lämnar!


Morgonkaffe med kanel

DATUM: 2010-03-04 KLOCKSLAG: 11:07:35
Emellanåt brukar jag ha kardemumma i kaffet men idag lade jag kanelstänger i innan jag startade kaffekokaren. Det blev riktigt gott. Innan har jag joxat med att använda malen kanel men det har ju inte blivit riktigt ok.

För en kopp använd 2 stänger. Gillar ni kanel gillar ni detta! =)



Sojakorv med broccoli & blomkål

DATUM: 2010-03-03 KLOCKSLAG: 07:53:32
Lade aldrig upp dagens middag igår så den kommer idag istället. Inget speciellt egentligen men det enklaste är nästan det godaste!
Anledningen till att jag använder rå broccoli & blomkål är för att det ger mer tugg & för att det helt enkelt smakar bättre.


1 person

2-3 sojakorvar, skivade i bitar
Broccolibuketter, råa
Blomkålsbuketter, råa
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Ketchup
Örtsalt, chili


1. Börja med att göra iordning blomkålen & broccolin. Koka upp vatten & lägg i buketterna. Koka i någon minut. Skölj i durkslag i kallt vatten.

2. Stek korvbitarna tills dom fått färg. Pressa ner vitlöksklyftorna & låt steka ihop ca 1 minut.

3. Häll i de krossade tomaterna, ketchupen & buketterna. Krydda. Låt småputtra ca 5-10 min. Servera med pasta.




Trött..

DATUM: 2010-03-02 KLOCKSLAG: 20:47:49
Ögonen går nästan i kors haha, jag är så trött efter dessa två dagarna i skolan. Men jag lever & har haft två väldigt intressanta dagar iaf! Fått massage, gett massage, blivit bombaderad med nya latinska ord & har en massa plugg hemma nu. Nästa gång är det massage på betalande kunder! Hjälp.. Vi har iförsig två skoldagar innan praktiken kommer så det känns ju lite bättre men ändå så känner man ju sig inte riktigt redo ännu. Dock så ska jag inte tvivla på mig själv utan det får gå som det går. Det viktigaste är att ta det lungt, andas & fokusera. Stressar man blir allt pannkaka.

Nu ska jag lägga mig & sova. Tidigt upp imorgon igen för vi ska få fiberbredband installerat i lägenheten & dom kommer väl antagligen redan 7.30.

Ha det så bra & ta hand om er!
Natti.


Bild från Google