Mandelmjölk med vaniljsmak

DATUM: 2010-06-18 KLOCKSLAG: 22:02:41
Såå fruktansvärt gooood! Detta borde verkligen ALLA testa att göra någon gång! :)
Ett glas mandelmjölk & du har ett extremt nyttigt mellanmål. Varför inte byta ut mjölken på gröten eller äta tillsammans med frukt?
Mandlar är rika på E-vitamin, järn, kalcium, zink, magnesium samt fibrer. Innehåller enkelomättade fettsyror - det nyttiga fettet som är bra för våran kropp!
Inom den indiska läkekonsten anses mandel vara immunförsvarshöjande.

Blötlägg gärna mandeln några timmar innan & skala sedan mandlarna. Detta ger en godare & vitare mjölk. Det kan ta ett tag men det är det absolut värt. Skala antingen med en liten kniv eller dra mandeln genom pekfinger & tumme för att få skalet att lossna. Ju längre mandeln ligger, desto lättare går det.

Receptet är ifrån boken Raw Delight.


Mandelmjölk
2 stora glas

2 dl mandlar, ev blötlagda
5 dl vatten
3-4 dadlar att söta med
vaniljpulver
(eller annan krydda - tex kanel eller kryddnejlika)


1. Mixa mandlar med vatten i mixer.

2. Häll mandelmjölken genom en nötmjölkspåse eller en finmaskig tygbit. Ha en bunke under. Du kan även ha en fintrådig sil & pressa ut mjölken med baksidan av en sked.

3. Söta & smaksätt mjölken med dadlar & vaniljpulver. Mixa igen.



Kommentarer
Postat av: Åsa

Vet du hur mycket fett mandelmjölken innehåller?

Håller med, det är himla gott!

2010-12-04 @ 18:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang