Bondkakor
DATUM: 2010-02-11 ♥ KLOCKSLAG: 11:35:24
Sist ut i bakandet blev dessa bondkakor. Inget jag tänkte äta varje dag men bra att ha ifall någon tittar in =) Har ju aldrig haft något att bjuda på innan utan har fått rusat ner & köpt färdiga bullar/kakor.. Så nu kan folk hälsa på utan att man ska drabbas av ångest haha.
Varning = världens godaste deg!! Det blev en hel del småätande på den kan jag säga.. :P
ca 70 st
5½ dl vetemjöl
2 dl råsocker
1 msk honung
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
3/4 dl grovhackad sötmandel
200 g smör
Varning = världens godaste deg!! Det blev en hel del småätande på den kan jag säga.. :P
ca 70 st
5½ dl vetemjöl
2 dl råsocker
1 msk honung
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
3/4 dl grovhackad sötmandel
200 g smör
1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ut bikarbonaten i vattnet. Lägg alla ingredienser i en bunke och kör med elvispen tills smeten blivit jämn.
2. Forma smeten till två rullar, 4-5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie i kylen i ca 2 timmar, tills de blivit hårda.
3. Skär dem i ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 200°C tills kakorna fått guldgul färg, ca 6-7 minuter.

Kommentarer