Morotsbröd

DATUM: 2010-02-17 KLOCKSLAG: 21:31:04

Recept från receptcentralen.se


Ca 32 st

50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
½ dl rapsolja
5 dl finrivna morötter
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl



1. Smula jästen i en degbunken.
Vispa ut jästen i vattnet.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.

3. Låt jäsa i 30-40 minuter.

4. Knåda degen på lätt mjölat bakbord.

5. Dela den i 32 delar och forma till bullar. Fördela på 2 plåtar. Pudra över mjöl. Lägg över bakduk.

6. Låt jäsa i 30-40 minuter.

7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

9. Låt svalna på galler under bakduk.



Kommentarer
Postat av: Molly

låter som ett gott bröd :)

din utbildning låter jätterolig och intressant :)



du får ha en bra helg! kram

2010-02-19 @ 18:43:03
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang