Morotsbröd
DATUM: 2010-02-17 ♥ KLOCKSLAG: 21:31:04
Recept från receptcentralen.se
Ca 32 st
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
½ dl rapsolja
5 dl finrivna morötter
5 dl rågsikt
5 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en degbunken. Vispa ut jästen i vattnet.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa i 30-40 minuter.
4. Knåda degen på lätt mjölat bakbord.
5. Dela den i 32 delar och forma till bullar. Fördela på 2 plåtar. Pudra över mjöl. Lägg över bakduk.
6. Låt jäsa i 30-40 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
9. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Postat av: Molly
låter som ett gott bröd :)
din utbildning låter jätterolig och intressant :)
du får ha en bra helg! kram