Avlånga bröd

DATUM: 2010-03-23 KLOCKSLAG: 21:11:52
Ja, så hette receptet som jag hittade på google, försökte göra avlånga bröd men dom såg helt galna ut så jag rullade dom till bullar istället. Blir alltid enklast så :P


Avlånga bröd
ca 10 st

25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
4 dl rumsvarmt vatten
2 tsk salt
½ dl honung
4 dl fint rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
vetemjöl till knådning och utbakning


1. Rör ihop jäst och smör. Tillsätt övriga ingre­dienser och arbeta till en smidig deg.

2. Forma – utan jäsning – avlånga bröd och lägg på bak­plåtspapper på plåt.

3. Låt jäsa ca två timmar eller till dubbel storlek under bakduk.

4. Grädda bröden i 225°C i cirka 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang