Keso & morotsbröd

DATUM: 2010-03-25 KLOCKSLAG: 20:52:06
Detta receptet kommer härifrån! 
Egentligen höll jag på att slänga degen i soporna förut.. jag sabbade allt när jag lade i den rivna moroten för jag glömde av att den skulle vara rumstempererad. Degen jäste knappt någonting & jag tänkte att det var kört, men jag chansade & slängde in plåten i ugnen & det blev bra ändå! Tur var väl det, brödet blev himla gott!! Kommer göra ett storbak av detta bröd framöver.


Keso & morotsbröd
10 st

2½ dl lättmjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 dl keso
0.5 dl kruskakli
5 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl
1 riven morot


1. Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen med mjölken.

2. Riv moroten, se till så den är rumsvarm. Arbeta in alla andra ingredienser, tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken.

3. Täck och jäs 30 minuter.

4. Knåda degen noga på bakbordet. Rulla ut en längd och dela den i tio bitar. Låt jäsa i 20 minuter.

5. Grädda i ca 10-15 min i en 225 grader varm ugn.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang