Äggröra med rostat bröd

DATUM: 2009-11-02 KLOCKSLAG: 13:49:59
Detta blev dagens frukost. Rostat fullkornsbröd med äggröra på 2 ägg & lite tomat. Till det åts en fruktsallad med kiwi & clementin.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Hej,



Kul att du tittade in på min sida!



Jag gillar att baka komplicerade bröd, gärna med surdeg. Men ibland bakar jag enklare, nyttiga bröd också. Det här är ett bröd jag gör då och då. Bekvämt ibland att slippa långa jästider!



Renées goda bröd, 1 limpa

2 dl havregryn

5 dl siktat dinkelvetemjöl

1 dl linfrön

1 dl russin

1 dl grovt hackade hasselnötter

2 tsk bikarbonat

1 nypa havssalt

4 dl naturell yoghurt

3 msk honung

1 äpple

2 msk blandade frön till topping

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ner yoghurt och honung. Riv i äpplet. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ned smeten. Strö på fröna. Grädda brödet på nedersta valsen i ca 80 min. Kontrollera med sticka när brödet är klart, stickan ska vara torr.



Lycka till!



2009-11-04 @ 07:30:15
URL: http://familjensundberg.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Designed by Hang